Mantelzorgreizen

Zorgt u langer dan drie maanden of meer dan 8 uur per week voor uw familie, vriend of buren? Dan bent u officieel mantelzorger!

Kwaliteit van leven van de mantelzorger is van groot belang. Een mantelzorger  kan zich snel verliezen of overbelast raken wanneer hij of zij zorgt voor een ander zorgt. (ze zijn tenslotte geen professionals)

Mantelzorger combineert vaak zorg voor hun naasten met eigen gezin en werk. Doordat u altijd uw uiterste best doet om alles op rolletjes te laten lopen staan mantelzorgers regelmatig onder enorme druk.

De kans is groot dat u uw balans kwijtraakt/verliest, waarbij vermoeidheid en stress het overnemen.

Verwenweek

Heeft u een time-out nodig? Bent u gestrest of moe, behoefte om er even tussenuit te gaan, heeft u moeite om de zorg tijdelijk los te laten of lukt het niet om Respijtzorg te regelen?

Om u in deze situatie te helpen organiseren wij de 8-daagse mantelzorg verwenweek in Portugal. Deze reis wordt verzorgd in samenwerking met diverse partners. Alegria Health helpt u met het regelen van vervangende zorg als dat nodig is via onze Zorg Indicatie Specialist.

De mantelzorg verwenweek is om even afstand te nemen van de zorg zodat u volledig kan ontstressen.

Tijdens deze groepsreis geniet u van een speciaal programma dat door Alegria Health is samengesteld  aan de wensen en behoeften van de mantelzorger, denk aan workshops, inspirerende lezingen,  wellness – relaxarrangementen, stilte wandelingen, smakelijke Portugese maaltijden en vooral genieten van  de Portugese zon.

Na deze week verwenweek komt u volledig ontspannen terug en bent u in staat om op tijd uw grenzen aan te geven!