Testen voor Toegang

Stichting Open Nederland                                                  

 

Stichting Open Nederland is een maatschappelijk initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de stapsgewijze heropening van het sociaal leven in Nederland met het programma Testen voor Toegang. www.stichtingopennederland.nl

Door de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open, ook als het coronavirus nog niet helemaal onder controle is. Daardoor is een bezoek aan het theater, sportwedstrijd of evenement eerder voor meer mensen mogelijk.

Tijdelijke Wet coronatoegangsbewijzen Covid-19

Om dit te regelen heeft het kabinet een wijziging doorgevoerd op de Wet Publieke Gezondheid: de Tijdelijke Wet coronatoegangsbewijzen. Met de wet wordt het vanaf stap 3 in het openingsplan mogelijk om een coronatoegangsbewijs te vragen om deel te kunnen nemen aan evenementen of aan activiteiten in bijvoorbeeld de sport, cultuur, evenementen of restaurants. Door toegangstesten in te zetten kunnen organisaties van de aangewezen sectoren eerder of met minder maatregelen open. Daardoor kunnen vanaf stap 3 meer bezoekers naar binnen en kan vanaf stap 4 onder voorwaarden de anderhalve meter worden losgelaten.

Dientengevolge heeft Stichting Open Nederland gemeend het aantal test-straten in Nederland te moeten uitbreiden om aan de doelstelling te kunnen voldoen. Deze operatie loopt in principe tot 31 augustus 2021 as.

Alegria Health is een aanbieder, aangesteld door Stichting Open Nederland in de regio Noord Nederland, welke Groningen, Friesland, De Wadden eilanden, Drenthe en IJsselland inhoudt.

Alegria Health houdt zich bezig met het verbeteren van gezondheid van mensen in de breedste zin, heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg branche en staat bekend om haar mensgerichte aanpak. Het bedrijf is onder meer bekend vanwege gezondheids preventie pleinen, sneltest straten in Noord- en Zuid-Holland en gezondheidstoerisme. www.alegriahealth.com

Ons professionele team staat onder leiding van een KNO-arts, Dr Bas de Cock, hierdoor beschikken we over uitstekend opgeleide test-medewerkers.

Ook in de gemeente Harlingen zal een test locatie worden gerealiseerd in de vorm van een tent bij de Waddenhal. U kunt zich hier dagelijks laten testen van 08:00 -20:00.

Door deze ruime openingstijden en de aanwezige parkeermogelijkheden zal file vorming of anderszins overlast aan de omgeving zoveel mogelijk voorkomen worden.