Ouderenzorg

De term ouderenzorg spreekt natuurlijk al voor zich
Het is zorg die wordt gegeven aan mensen die door ouderdom niet meer in staat zijn om 100 procent voor zichzelf te kunnen zorgen.
Mensen die wat minder mobiel zijn of gezondheidsproblemen hebben bijvoorbeeld, waardoor ze extra ondersteuning nodig hebben.

Ouderenzorg is erg belangrijk en verdient dan ook specifieke aandacht. Bij ouderen is namelijk vaak te zien dat bepaalde problemen zich gaan combineren.

Voorbeeld:
een ouderdomskwaal, die steeds erger wordt en de persoon in kwestie steeds in alles belemmert, zorgt ervoor dat diegene angst krijgt om naar buiten te gaan en dingen te ondernemen. Deze angstgevoelens kunnen vervolgens weer resulteren in een vorm van depressie.
Bij ouderenzorg worden ouderen niet alleen zo goed mogelijk verzorgd en verpleegd, ook worden ze gestimuleerd om activiteiten te ondernemen en contact te houden met andere mensen.
Vooral als ouderen weinig familie om zich heen of in de buurt hebben, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zij niet in een sociaal isolement terechtkomen.

Thuis of op locatie zorg ontvangen
Om iets meer te kunnen uitleggen over ouderenzorg, maken we hier een onderscheid tussen diverse soorten ouderenzorg: zorg thuis en zorg op locatie.

Tegenwoordig heeft u meerdere keuzes als u bijvoorbeeld te maken heeft met ziekte, een handicap, herstel na een operatie of wanneer u zich in de terminale fase bevindt. U kunt in veel gevallen zelf kiezen of u thuis verblijft of op locatie zorg ontvangt.

De zorg op locatie kan ook bij ons in PORTUGAL gegeven worden.
Op een mooie locatie aan het strand, tezamen met andere Medelanders met Nederlands sprekende verzorging en ondersteuning.

Wilt u hierover meer informatie ontvangen
We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Download hier de brochure ouderenzorg