Liposuctie de behandeling

Stap 1: aftekenen behandelgebied
Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s voor in uw medische dossier, wordt u gewogen en bepalen we uw lichaamsmaten. Tijdens het eerste consult heeft u samen met uw plastisch chirurg, Frank Niessen,  de behandelzones bepaald, en deze worden nu zorgvuldig afgetekend. De plastisch chirurg tekent ook de plekken af waar de sneetjes voor de kleine zuignaalden komen. Het eerste consult kan plaatsvinden in Nederland (Amsterdam) of Portugal (Alvor, Algarve).

Stap 2: verdoving toedienen
Deze behandelgebieden verdoven we met injecties. Zodra deze verdoving voldoende werkt, maken we de sneetjes. Met een fijne naald spuiten we de tumescente verdovingsvloeistof in. Deze vloeistof vernauwt de bloedvaten waardoor het bloeden tijdens de ingreep minimaliseert. Ook versterkt het de effecten van de lokale verdoving. Hierdoor merkt u nauwelijks iets van de ingreep.

Stap 3: het vet wegzuigen
Na de inwerktijd van 20 minuten zuigt de plastisch chirurg de vetcellen op met behulp van een fijne zuignaald. De arts voelt tijdens het wegzuigen aan de huid. Zo kan hij bepalen of er voldoende vet is weggehaald. De naalden zijn aangesloten op een vacuümpomp die het vet afzuigt. De behandeling is pijnloos, maar u kunt wel een druk voelen in het behandelgebied. Hoelang de behandeling duurt, is afhankelijk van het aantal behandelzones. In de meeste gevallen duurt de ingreep tussen de 1 en 2,5 uur.

Herstel en nazorg liposuctie
Na de behandeling dekken we de kleine sneetjes af met pleisters. In de meeste gevallen zijn de sneetjes zo klein dat hechten niet nodig is. Is dit bij u wel nodig, dan verwijderen we de hechtingen na een week tijdens de controle.
U mag op de dag van de ingreep weer naar huis. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag autorijden, dus neem iemand mee die u kan begeleiden. De eerste uren zult u weinig tot geen napijn ervaren. Dit komt door de verdovende werking van de tumescente vloeistof die nog een paar uur doorwerkt. Daarna kunt u een lichte pijnstiller als paracetamol gebruiken om pijn te onderdrukken.

Klik hier als u meer informatie wilt over de prijzen of een aanvraag wilt doen voor een behandeling.