Frank Niessen

Frank Niessen (1963) is een ervaren en gedreven allround plastisch chirurg. Wat hij maakt moet mooi zijn. Zo simpel en tegelijk complex is het.
Want wat is mooi en hoe zorg je ervoor dat iets precies wordt zoals je voor ogen had?

“Hij is een gespecialiseerd vakman en een toegankelijke arts die luistert zonder te oordelen. Iemand die zich helemaal inleeft in het probleem, om vervolgens samen met jou tot een oplossing te komen. Die oplossing moet mooi en vooral natuurlijk zijn. Het moet er niet alleen natuurlijk uitzien, het moet ook zo voelen.”

CV Frank Niessen

Curriculum Vitae
Ik ben opgeleid tot cosmetisch- en reconstructief plastisch chirurg en werkzaam als staflid in het VU medisch centrum en als plastisch en regeneratief chirurg in het Mittsu Institute in Amsterdam.

Opleiding
Mijn artsenopleiding volgde ik in Groningen. Ook mijn opleiding tot plastisch chirurg deed ik in het UMCG in Groningen. Tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in de chirurgie tot herstel van vorm en functie bij aanlegstoornissen, tumoren of een ongeval. Wat later vatte ik ook interesse op voor het herstel van vorm en verhoudingen bij lichamelijke veroudering.

In 1999 promoveerde ik in Utrecht op hypertrofische littekenvorming. Mijn opleiding tot plastisch chirurg rondde ik in 2003 in Groningen af. Ik bleef werken in het UMCG en specialiseerde me op het gebied van de schisis-, borst-, hoofd-, hals- en de esthetische chirurgie.

European Board Certified Plastic Surgeon
In 2004 behaalde ik het examen tot European Board Certified Plastic Surgeon, waarna ik in 2006 naar Amsterdam verhuisde om te gaan werken in het VUmc en de Jan van Goyenkliniek. Extra cosmetische ervaring deed ik op tijdens stages en cursussen in gerenommeerde klinieken in in Amsterdam, Antwerpen, Buenos Aires, Boekarest, Bangkok, Tunis en Istanbul.

Specialismes
Tegenwoordig houd ik me zowel bezig met de esthetische als met de reconstructieve chirurgie. Mijn ervaring met schisischirurgie en borst- en gelaatsreconstructies komen van pas bij de esthetische chirurgie, terwijl deze esthetische inzichten onmisbaar zijn geworden voor de reconstructieve chirurgie. Ik combineer academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling, kapselvorming en auto-immuun klachten.

Persoonlijk
Ik ben geboren in 1963 in Emmen. Ik heb een dochter en twee zonen. Samen met mijn gezin woon ik in Haarlem.
Naast mijn werk houd ik me graag bezig met lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ik houd ervan mijn lichaam mentaal en lichamelijk te trainen, de uitdaging aan te gaan.
Maar behalve sport houd ik ook van literatuur, kunst en moderne vormgeving. Ik kan gefascineerd raken door de harmonie van een lijnenspel of de afstemming van vorm en kleur.

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse vereniging van Plastische Chirurgie
  • Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie
  • Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen
  • Europese Tissue Repair Society.