Column Another Day in Paradise Februari 2019

Ieder maand delen Chantal Schouten (producer bij de AVROTROS en buitengewoon Portugal-fan) en Margaret Krijnen maandelijks hun doen en laten per e-mail. 

Chantalinha , minha amiga linda

hahaha wat een geweldig verhaal…Ik ben zo ernstig visueel ingesteld dat ik die Russische cardiologe en jij zo door het bos zag sneaken, op rooftocht naar wat alcoholische versnaperingen en dan jij met Nordic Walking-stokken ???

yoga

Ik heb een creatief brein en een vrije geest maar iets klopt niet in die combinatie. Net als yoga en ik, ook geen gelukkig huwelijk.
Gaaf die podcast plus foto van Cesar en jij….Hoe komt dat tot stand, wanneer kies je voor welke artiest en welke artiest zou jij nou nog graag willen interviewen??

Keanu Reeves

Als ik een suggestie mag doen:  zou ik Keanu Reeves willen voorstellen, zeer muzikaal ook…😉 basgitarist in de wereldvermaarde band Dogstar……ik hoor je fronsen…ken ik hem als muzikant ? nouja, world famous issie wel als acteur natuurlijk en ach ook al is het voor de radio, wel ontzettend leuk om naar te kijken. Mocht je een afspraakje willen plannen ? Ik heb nog wel wat Canadese connecties maar dan ‘vrees’ ik dat we met zijn tweeën moeten, al is het alleen maar dat je op zeker iemand nodig hebt om je microfoon vast te houden. Zie ik ook al meteen voor me, tenminste 1 starstruck-starende overjarige bakvis met een afzwaaiende microfoon en jij die wanhopig het interview overeind probeert te houden. Het lijkt me nu al een dolkomische act.

Zee(r) Zonnig Leiderschap

Serieus Cee, te licht of te zwaar…it is all in your mind, darling. Kom dan gewoon eens even een weekje Zee(r) Zonnig Leiderschappen of laat je mentaal-emotioneel therapeutisch doorgronden door een van onze toppers uit Nederland. Op verzoek kan ik je natuurlijk meer informatie geven. Deze maand krijg ik hier de crème de la crème van de vaderlandse familie opstellers op bezoek…Nell en Karin van www.parre-deden.nl .
Zij gaan hier voor ons retraites houden, dus als je af wilt van alle patronen waar je al honderdduizend keer bent door of tegengekomen ??? Oude zaken wil oplossen ? Inzicht in drives ? Wat moet ik met mijn leven enzovoort ? Stel het op met behulp van representanten en je ziet het voor je neus in beeld…Vergeet niet dat ons bewustzijn maar weinig efficiënt is in ons dagelijks leven, niet meer dan 5% ook al denken we van meer. 95% van ons handelen wordt bepaald door ons onderbewustzijn, waaronder automatische reacties & gedragspatronen; dan nog eens te bedenken dat ons onderbewustzijn in de eerste 3 jaar van ons leven wordt geconditioneerd en dat dit van invloed is op ons hele latere leven. Allemaal vreselijk interessant, om niet te zeggen intrigerend wat er allemaal tijdens zulke gelegenheden gebeurt. Makes you think en beter, makes you act !

Ezelopstelling

Tjonge, ik klink als een reclame-zuil…Komt ook omdat ik het altijd allemaal zo vreselijk interessant vind, springspringhuppelhuppel. Oja niet alles wat van ver komt is lekker, want hier hebben we ook zulke gave dingen; ik ben onlangs bij een paar fantastisch leuke dames bezig geweest met ezelopstellingen. Nell en Inge hebben in Barao de Sao Joao een superlokatie, waar ze dergelijke (familie)opstellingen doen met ezels en paarden. Eigenlijk werken alle levende zielen daar ter plaatse mee, ook de honden. Wat een ontzettend gave en ontroerende ervaring. Ze zijn heel eenvoudig te vinden op www.donkeymotion.com .

Motiverend gesprek

Ik had vooraf nog met Inge een motiverend gesprek gevoerd en ze waarschuwde me dat er momenten zijn dat de ezels gewoon niet op komen draven (baai de wee….leuke woordspeling) omdat ze daar geen zin in hebben. Je begrijpt, ik kneep m een beetje toen ik het terrein opdraaide…: dacht nog: zul je net zien, kom ik huppelend in al mijn enthousiasme voorbij, duiken die ezels meteen hun kelder in. Loop ik gewoon keihard een blauwtje bij de viervoeters…

Nieuwsgierige types

Maar gelukkig bleek het tegendeel waar en kon ik me verheugen op een stel nieuwsgierige types over de balustraden bungelend. Pfoe, dat is even mazzel…Ze dachten natuurlijk: wat komt daar nu weer voor een figuur aanzeilen, of vul ik het voor ze in 😏
Bijzonder dat iedere ezel zijn/haar eigen verhaal heeft en hoe zeer dit raakt aan je eigen verhaal. Serieus Cee, dit moet je een keer gedaan hebben. Je hebt er langdurig plezier van !!!

Piepers op het vuur

Darling dearest, ik ga u even verlaten. De piepers moeten op het vuur, de kinderschare en het vee gevoed. Dat gebeurt ook gewoon hier in Portugal, alleen was het vandaag wel weer 22 graden. Dat dan weer wel.
Keep me posted over de Hillbillie Gossiping en denk even na over mijn Keanu voorstel hahaha.

Dag mop, heb het leuk ! Ajuuu

Hee Ouwe Ezelfluisteraar,
Mooi dat je zo gepassioneerd bent over de therapieën die jullie aanbieden en die je zelf dus ook ondervonden hebt. Ik hou het in gedachten maar voorlopig laat ik de ezels even met rust hoor 😉 Lijkt me voor iedereen beter. Met oude patronen ben ik natuurlijk bekend. Wat is er makkelijker en lekkerder dan terug te vallen in het oude bekende, vertrouwde?
Dat je er vaak helemaal geen baat bij hebt, of sterker nog, dat het je niet goed doet, mag de pret niet drukken natuurlijk. Bizar hoe dat werkt. Maar je hiervan

Reiki tafel

Bewust zijn, vind ik al heel wat! Ik heb zo tussen m’n 25e en 40e heel wat zelfhulpboeken verslonden en op menige sofa gelegen dan wel Reiki tafel dan wel Bach Bloesem Ikea bank. Net als zoveel mensen (of zijn het vooral vrouwen?) op zoek naar… ja noem het maar; Zelfverbetering? Geluk? De zin van het leven? Laatst draaiden we bij de Arbeidsvitaminen ‘Zoek jezelf’ van het Simplisties Verbond (Van Kooten en De Bie), ken je die nog?? Wat waren die mannen toch vooruitstrevend! Een nummer uit 1975 maar de tekst gaat nog steeds op! Knap hoor.

Dr Rossi

Enfin die zoektocht dus; toen ik alle boeken, therapieën en Dr. Rossi’s wel gehad had, bleven daar de ‘Goeroes’ oftewel ‘Oudere, “Wijze” Mannen’ over. Een tijd dacht ik het namelijk ook qua liefdespartner in ‘de oudere man’ te moeten zoeken…. Wist ik veel.. Mijn mannelijke leeftijdsgenoten konden me gestolen worden (“wie ben je, waarom praat je tegen mij”) maar zodra er zo’n ouwe knar aan de horizon verscheen met net dat beetje gedistingeerd grijs aan de slapen ging bij Schouten de hele trukendoos open. Lag de hele vrouwelijke redactie op maandag al in katzwijm omdat vrijdag Enrique Iglesias een bezoek kwam brengen aan de studio, liep ik pas warm een paar maanden later, toen z’n vader de hoek om kwam zeilen.

George Baker

No problemo; Als vrouw van de wereld de jongetjes van Direct door het programma leiden en daarna compleet dichtslaan en dom giechelen met George Baker voor m’n neus…. Ik kon dat. (Ach George, I was just a bird in the sky). Toen de dame van de platenmaatschappij tijdens een bezoek van de Backstreet Boys aanbood een foto van mij met hen te maken, keek ik haar aan of ze gek was geworden. Even later komt Yves Duteil de studio binnen, en ik had al een pose aangenomen. Rond m’n 40e was deze ziekte gelukkig wel genezen. Alhoewel ik met Cesar Zuiderwijk wel weer een bijzondere klik had ja haha.

Mijn moeder is gek

Je vroeg je af hoe de gasten worden uitgekozen. Nou, soms is er een aanleiding; dan heeft iemand net een mooi boek geschreven, een nieuwe film uit of nieuw album. Maar soms kiezen we ook gewoon (en dat kan gelukkig bij Simone’s Songlines) omdat het een mooi mens is met wat te vertellen. Ik zal Keanu in overweging nemen (wel inhoudelijk genoeg?? ;p Voorlopig ga ik even voor Arthur van Amerongen (net z’n boek ‘Mijn moeder is gek’ gelezen en hij woont in de Algarve dus dat scheelt weer een vakantiedag 😉

Dirk de Wachter

Waar ik echt naar uitkijk is het interview met psychiater Dirk de Wachter: “Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, is dé ziekte van deze tijd”. Dat vind ik een hele interessante in deze tijd van Facebook en Instagram.
Het is toch bijna niet meer te doen als je een klote dag hebt en je gooit dat fakebook open? Allemaal quasi lachende gezichten, de mooiste vakantie plaatjes en de ingewikkeldste gerechten (zelf flikker je net een diepvries pizza in de oven ). Nee een beetje realiteit kan geen kwaad.
Ook niet op Social Media.

Ik overweeg te stoppen

Soms overweeg ik er even mee te stoppen, het kost ook best veel tijd. Maar ik heb het nodig voor m’n werk en ja eerlijk, soms is het ook gewoon vermakelijk. En vooruit, inspirerend. Veel collega’s ziek momenteel en voel me zelf ook niet al te fit. Zal ik eens een lekker make-up-loos griephoofd erop knallen?

Fijne avond

Nee toch maar niet. Ik kom binnenkort wel jouw kant op voor wat vitaminen Zee… en om de boel weer eens lekker op stang te jagen natuurlijk! Fijne avond, tot gauw, ik zet m’n oven aan.

XXX C.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *